Aquesta tarda m’han prestat el Diccionari dels sentiments, escrit per Véronique Fleurquin, on es descriuen tendrament 339 estats d’ànim.

Penso que és un diccionari que, si es té, no s’ha de perdre de vista mai, per tal de poder donar-li un cop d’ull de tant en tant, com per exemple, en algun moment de pausa mentre es treballa, amb el cafè de després de dinar o abans de cloure els ulls a la nit.

 Només he llegit dos estats d’ànim i m’han agradat tant que els escriuré a continuació:

AFECTE

Inclinació tendra

Els “afectuosos records” de les postals poden pecar de manca de sinceritat. Al més sovint, l’afecte és implícit. Un copet a l’esquena, un somriure, una moixaina, l’expressen més bé que les paraules.

Curiosament, és sovint l’absència allò que demostra l’existència d’afecte. Si mai trobeu a faltar algú que us era totalment indiferent, no hi ha dubte: sentiu una secreta inclinació per ell.

 MODEL: Es tenen molt d’afecte l’un per l’altre, malgrat la seva timidesa.

CONTRARI: aversió.

MODESTIA

Pantalla

 Reservada i púdica, la modèstia deixa les seves qualitats a mitja llum. Preocupada per no pertorbar el seu entorn, filtra i tamisa la llum que li seria lícit emetre. Aquesta discreta dama no esbomba els seus mèrits. Quan per casualitat parla d’ella mateixa, el seu comandament a distància abaixa el so automàticament.

 MODEL: Ella demostra una modèstia exquisida quan li fan compliments.

CONTRARI: vanitat.

Anuncis