En Barry Fairbrother mor sobtadament deixant una vacant lliure a l’ajuntament de Pagford, un petit poble anglès. La seva mort farà que els habitants del poble es disputin aquesta vacant imprevista, tot presentat-se candidats amb propostes ben diferents; uns que volen que el barri dels Fields, un lloc on la pobresa i la drogaddicció hi són molt presents, deixi de pertànyer a l’encisador poble de Pagford; d’altres volen acabar amb la xacra social que hi ha als Fields, mantenint el centre de desintoxicació de Bellchapel obert i, per últim, hi ha qui s’hi presenta per ser una mica més corrupte.

Els candidats que s’hi presenten no ho tindran gens fàcil per guanyar les eleccions ja que durant el període de campanya s’anirà esbombant informació que els compromet i farà perillar el seu futur lloc al consell del districte.

J.K Rowling, l’autora d’aquesta novel·la, ens mostra les diferents personalitats dels personatges tot escrivint les peculiaritats de cadascun d’ells, el seu tarannà i les seves idees tot deixant que l’hipocresia campi lliurement. Les decisions i la manera d’actuar tant dels adolescents com dels adults faran que la història vagi prenent cada vegada més força i fent crèxier el dubte de com acabarà tot plegat.

Des del meu punt de vista, una de les coses que m’ha agradat més són els diferents retrats que fa l’autora dels personatges ja que, en el fons, tots tenim les nostres manies i els nostres pensaments que bé poden divergir de les persones que ens envolten i és motiu de sorgiment de desavinences o acords.

Realment jo no tenia cap intenció de llegir-me aquest llibre ja que pensava que l’autora, aprofitant l’èxit de Harry Potter, escriuria una novel·la mediocre, tot i que un bon dia va aparèixer a casa i li vaig donar una oportunitat i, celebro haver-ho fet perquè el llibre no m’ha deixat indiferent i trobo que J.K Rowling és una bona escriptora capaç de fer passar una bona estona. I bé, dit això, semblaria una mica contradictori no recomanar-vos La vacant imprevista, així que… si teniu els vostres dubtes penso que val la pena llegir-se’l. Tanmateix, aquells que esperin trobar en aquesta història elements similars a la saga que la va fer reconeguda, no els trobaran, perquè no té res a veure.

J.K Rowling personalment en persona

J.K Rowling personalment en persona

Anuncis